Eiken schaaldelen kopen

Bij eiken schaaldelen zie je de natuurlijke vorm van de boom terug aan de lange zijdes van de plank. Het is prachtig hout voor een unieke tafel, plank of vensterbank. Eiken heeft een warme kleur en mooie tekening en is ook nog eens heel duurzaam is. Binnen is het onverslijtbaar.  
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.
 

Over eiken schaaldelen

Eiken schaaldelen zijn heel populair en dat is niet gek. Ze hebben een natuurlijke uitstraling, een warme, neutrale kleur en een prachtige structuur. En het mooie bij deze schaaldelen is: geen plank is hetzelfde, dus alles wat je ermee maakt is uniek.
Eikenhout wordt niet voor niets al eeuwen toegepast. Het is namelijk niet alleen mooi, het gaat ook een leven lang mee. Sterker nog: het hout wordt in de loop van de tijd steeds mooier. 


Toepassing

Eiken schaaldelen (of eiken schorsplanken) gebruik je bijvoorbeeld voor:  

 • Tafels
 • Vensterbanken
 • Wandplanken

Deze schaaldelen voor interieurgebruik zijn geschaafd en worden kunstmatig gedroogd in droogkamers, tot een vochtigheidsgraad van 10-12%. Kiln Dried (KD) heet dat. Dat betekent dat je hout maar heel weinig werkt als je het binnen gebruikt. Des te beter, want zo zijn de pasvorm en rechtheid gegarandeerd. 
Eiken schaaldelen bewerken
Binnen adviseren we je om het hout sowieso te behandelen, omdat je het zo beschermt tegen invloeden en eventuele vlekken. Je kan de eikenhouten planken bewerken met olie, hardwax-olie of (Skylt) lak, waarbij je de keuze hebt uit een grote hoeveelheid tinten. De schorsdelen voor binnen zijn geschaafd en daardoor makkelijk met een kwast te behandelen. 


Duurzaamheid

Al ons eiken is Europees eikenhout. De uitstoot die vrijkomt door het transport blijft hierdoor relatief laag. De zagerijen waarmee we samenwerken zijn bovendien allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd, dus de bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. 

 

Maatwerk eiken schaaldelen

Ben je op zoek naar kwalitatief goede en mooie eiken schaaldelen? In onze webshop vind je diverse soorten en maten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht. 

 

Eiken schaaldelen op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn.

 

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

 

Het voordeel van eikenhout.nl

Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een uiterst compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct meenemen. Of je laat het thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je planken uitzoeken.

 

Alles op het gebied van eikenhout

Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken bezaagd of geschaafd
 • Bielzen planken
 • Meubelhout
 • Oude planken
 • Palen
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Plinten
 • Schaaldelen
 • Schorsplanken
 • Vellingdelen
 • Vensterbanken
 • Vloeren