Veelgestelde vragen


Eiken hout

 • Waar komt Eikenhout vandaan?

  De Eikenboom groeit voornamelijk in West en oost Europa. In o.a. Duitsland, Frankrijk, België en Nederland is de Eikenboom veel aanwezig. Wij werken samen met diverse zagerijen in deze landen.

 • Waar komt het beste Eikenhout vandaan?

  In bepaalde gebieden gedijt de Eikenboom beter dan in andere en is daardoor anders van kwaliteit. Elke zagerij ziet echter afzonderlijk toe op de kwaliteit van de stammen die verwerkt worden en het gezaagd hout wat dit oplevert.

 • Hoe droog is het Eikenhout?

  Al het geschaafd eikenhout laten wij in droogkamers kunstmatig drogen tot een vochtigheidsgraad van 10-12%. Hierdoor zal het hout bij binnen toepassing slechts beperkte werking vertonen waardoor pasvorm en rechtheid gegarandeerd zijn. Dit geldt onder andere voor ons gehele assortiment eiken meubelhout, eiken schorsplanken en eiken vloeren.
  Alle bezaagde eiken balken en eiken planken worden geleverd uit onze voorraad waarbij de partijen gemiddeld 6 maanden zogezegd “aan de lucht” hebben kunnen drogen.
  Vooral voor de zwaardere afmetingen zoals bijv. 250x250mm en 300x300mm is het belangrijk dat de balken niet te vers verwerkt worden. Indien deze een periode hebben kunnen drogen zullen bij uiteindelijke verwerking de eiken balken stabieler blijven ten aanzien van werking.

 • Hoe duurzaam is Eikenhout?

  Eikenhout valt in duurzaamheidklasse 2. Dit betekent dat het een goede duurzame houtsoort is die bij buitentoepssing 15-20 jaar mee kan gaan. Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidklasse 5.
   

 • Waar Eikenhout kopen?
  Eikenhout kun je online kopen in deze webshop of je kunt langskomen in onze fysieke winkel in Terheijden


Bestellen

 • Hoe snel kan er geleverd worden?
  De levertijd is gemiddeld 5 tot 12 werkdagen.  Dit is sterk afhankelijk van de plaats van leveren de (seizoens)drukte en voorraad. Hieraan kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Afhalen van producten kan binnen 1 tot 3 werkdagen.
 • Hoe kan ik betalen bij het verrichten van een bestelling?
  U kunt na het verrichten van uw bestelling deze direct voldoen dmv. van een overboeking met iDeal. U kunt er ook voor kiezen om de betaling te voldoen bij levering. Dit is mogelijk per mobiele PIN of á contant. Indien u de bestelling afhaalt is er ook de mogelijkheid om te pinnen.
 • Hoe wordt mijn bestelling afgehandeld?
  Nadat u het bestelproces heeft doorlopen ontvangt u van ons een automatische bevestingsemail. in deze email treft u een overzicht met wat u heeft besteld. Vervolgens ontvangt u bij afhaal binnen 1 werkdag een orderbevestiging waarop staat per wanneer u uw order kan afhalen. Heeft u gekozen voor bezorging dan plannen wij de levering in en ontvangt u hiervan binnen 2 werkdagen een orderbevestiging. Voor vragen kunt u via info@douglashout.nl contact met ons opnemen.