Eiken meubelhout kopen


Met onze eiken meubelhout maak je de mooiste tafels, kastenwanden, keukenkastjes, legplanken en wandpanelen. En dan hebben we nog lang niet alle opties benoemd. Eikenhout is een prachtige houtsoort met een warme kleur en mooie tekening. Binnen is het onverwoestbaar, dus heb je eindeloos plezier van je project.
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.

 


Over eiken meubelhout

Ons eiken meubelhout is glad geschaafd en heeft een neutrale, warme kleur. Dat verklaart wel waarom eikenhout zo geliefd is voor interieurtoepassingen. Het hout heeft ook nog eens een prachtige tekening en karakteristieke uitstraling. Wat je hier ook van maakt, het past bij iedere stijl. Het is niet voor niets dat dit hout al eeuwen wordt gebruikt. Binnen is eiken ook nog eens onverslijtbaar. En: hoe ouder het hout wordt, hoe meer het gaat leven.
Onze eiken panelen zijn Kiln Dried (KD). Ze worden kunstmatig gedroogd in droogkamers, tot een vochtigheidsgraad van 10-12%. Hierdoor werkt het hout maar heel weinig werkt als je het binnen gebruikt en zijn de pasvorm en rechtheid gegarandeerd. 

 

Toepassing

Eiken meubelhout gebruik je vooral binnen en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor: 

  • Kastenwanden
  • Keukenkastjes
  • Legplanken 
  • Meubels 
  • Tafels
  • Vensterbanken
  • Wandbekleding

 

Eiken meubelhout bewerken

Hoewel eiken onverslijtbaar is, adviseren we je toch om het hout binnen te behandelen. Op die manier bescherm je het tegen invloeden en eventuele vlekken en heb je dus nog langer plezier van je meubels. Je kan de panelen bewerken met olie, hardwax-olie of (Skylt) lak. Door te kiezen voor een eigen tint, bepaal jij zelf de eigen uitstraling. Alle meubelhout is geschaafd en dus glad: je kwast glijdt er makkelijk overheen.
Met deuvels kun je eventuele schroefgaten afdichten. Je kunt de deuvels ook gebruiken om het hout door middel van pen-gatconstructies met elkaar te verbinden. 

 

Duurzaamheid

De zagerijen waarmee we samenwerken zijn allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd. De bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. Al ons eikenhout is bovendien Europees eiken. De uitstoot die vrijkomt door het transport is hierdoor relatief laag. 

 

Maatwerk

Ben je op zoek naar kwalitatief goed en mooi meubelhout? In onze webshop vind je diverse soorten en maten eiken planken en balken. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht.

Eikenhout op maat

 

Eiken meubelhout op maat

Vul het onderstaande formulier in, mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. 

 

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

 

Het voordeel van eikenhout.nl

Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een uiterst compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct meenemen. Of je laat het thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je meubelhout uitzoeken.

 

Alles op het gebied van eikenhout

Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt.