Eiken planken kopen

Zoek jij hout voor tuinmeubels, gevelkleding, carports, veranda’s of schuren? Met eiken planken zit je altijd goed. Het is een prachtige houtsoort met een warme kleur, die ook nog eens heel duurzaam is. Als je het hout op de juiste manier verwerkt, heb je er vele tientallen jaren plezier van. 
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Over eiken planken

Eiken planken zijn populair vanwege de warme, neutrale kleur en de prachtige structuur. Het hout heeft een karakteristieke uitstraling en wordt niet voor niets al eeuwen toegepast. Het is onverslijtbaar en gaat een leven lang mee als je het goed toepast. Sterker nog: het hout wordt in de loop van de tijd steeds mooier en gaat meer leven. 
Je hebt bij ons de keuze uit een breed assortiment eiken planken, in zeer uiteenlopende afmetingen. Veel afmetingen zijn direct leverbaar: in onze webshop vind je het actuele aanbod. Je kan ons ook een mail sturen met de maten die je zoekt.  
Al onze bezaagde eiken planken zijn gemiddeld zes maanden ‘aan de lucht’ gedroogd. Dit zogenaamde AD (Air Dried) hout heeft een vochtigheidspercentage van ongeveer 20%, waardoor de werking beperkt is. 

 

Toepassing

Eiken planken zijn zowel binnen als buiten te gebruiken, voor de meest uiteenlopende projecten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: 

 • Bekleding stalen spanten
 • Buitenkeukens
 • Carports
 • Gevelbekleding
 • Kapschuren
 • Meubels – buiten
 • Overkappingen
 • Schuren
 • Tafels - buiten
 • Tuinhuisjes
 • Veranda’s
 • Wandbekleding

Ongeschaafde planken zorgen voor een robuuste look. Kies je voor geschaafde eiken planken, dan is de uitstraling strakker. 

 

Eiken planken bewerken

Je kan onze eiken planken prima onbehandeld gebruiken. Na een tijdje wordt het hout dan prachtig grijs. Wil je de oorspronkelijke kleur behouden, dan raden we je aan de balken te handelen met watergedragen beitsen, olieproducten of lak. Eiken is heel neutraal van kleur, waardoor het je het makkelijk in een van de vele mogelijke tinten kan kleuren: elke stijl en sfeer is mogelijk. 
Gebruik voor de bevestiging rvs of zinken schroeven, om blauwe plekken in je hout te voorkomen. Het looizuur in het hout reageert namelijk op blank staal. Je kan ook deuvels gebruiken om schroefgaten af te dichten of om de planken door middel van pen-gatconstructies met elkaar te verbinden. 

 

Duurzaamheid

Kernhout is qua duurzaamheid opgesplitst in vijf klassen. Klasse 1 is heel duurzaam, klasse 5 is niet duurzaam. Eikenhout valt in duurzaamheidsklasse 2. Dit betekent dat het een goede, duurzame houtsoort is. Bij de juiste toepassing kun je er je leven lang van genieten. 
Al ons eiken komt uit Europa. De uitstoot die vrijkomt door het transport blijft hierdoor relatief laag. De zagerijen waarmee we samenwerken zijn bovendien allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd, dus de bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. 

Eiken planken

Eiken planken op maat

Ben je op zoek naar kwalitatief goede en mooie eiken planken? In onze webshop vind je diverse soorten en maten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht. Mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. 

Eikenhout op maat

 

Eiken hout plank op maat bestellen

 

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.