Eiken vloeren kopen

Of je nu houdt van een modern, klassiek of industrieel interieur: met eiken vloeren zit je altijd goed. En dan hebben we het niet alleen over de sfeer, maar ook over het gebruiksgenot van zo’n vloer. Eikenhout voelt namelijk heel comfortabel en is bovendien onverwoestbaar. Van een massief eiken vloer heb je de rest van je leven plezier. Je kunt ook kiezen voor eiken multiplank vloerdelen.
Op onze website en in onze showroom vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.


Over eiken vloeren

Eiken vloeren zijn heel populair vanwege de warme, neutrale kleur en de prachtige structuur. Het hout heeft een karakteristieke uitstraling en is daarom al eeuwenlang geliefd. Het is namelijk niet alleen mooi, maar de massieve vloerdelen zijn binnen ook onverwoestbaar. En in de loop van de tijd wordt het hout alleen maar mooier. 
De multiplank vloerdelen hebben een toplaag van 4 mm eiken en zijn zeer stabiel verlijmd op watervast berken-multiplex. Ze ogen als een massief eiken vloer en zijn te combineren met vloerverwarming.
Al onze massieve vloeren zijn Kiln Dried (KD). Ze worden kunstmatig gedroogd in droogkamers, tot een vochtigheidsgraad van 10-12%. Hierdoor werkt het hout maar heel weinig werkt als je het binnen gebruikt en zijn de pasvorm en rechtheid gegarandeerd. 


Toepassing

Je gebruikt onze eiken planken bijvoorbeeld voor:

 • Vloeren 

 

Eiken vloeren verwerken

De planken voor onze eiken vloeren hebben een mes en groef. Dat maakt het makkelijk ze in elkaar te schuiven en te verwerken. Je hebt de keuze uit brede planken of extra brede houten planken. Je kan de eikenhouten planken prima onbehandeld gebruiken, maar toch adviseren we je ze te behandelen met olie, hardwax-olie, (Skylt) lak of zeep. Dan zijn ze beschermt tegen invloeden en eventuele vlekken. 
Alle vloerdelen zijn geschaafd en geschuurd, dus direct klaar voor gebruik. Doordat het hout glad is, behandel je het makkelijk met een kwast.


Duurzaamheid

Al ons eiken is Europees eikenhout. De uitstoot die vrijkomt door het transport blijft hierdoor relatief laag. De zagerijen waarmee we samenwerken zijn bovendien allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd, dus de bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. 


Maatwerk

Ben je op zoek naar kwalitatief goede en mooie eiken vloeren? In onze webshop vind je diverse opties. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht. Mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. 
Het voordeel van eikenhout.nl
Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een uiterst compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct meenemen. Of je laat het thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je hout uitzoeken.

 

 

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

 

Alles op het gebied van eikenhout

Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken bezaagd of geschaafd
 • Bielzen planken
 • Meubelhout
 • Oude planken
 • Palen
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Plinten
 • Schaaldelen
 • Schorsplanken
 • Vellingdelen