Verfijn uw keuze

Lengte
Lengte
Afmeting
Afmeting
Bielsplank 20x230mm
20x230mm
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C+
Per st. vanaf:55,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Bielsplank 40x200mm
40x200mm
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C+
Per st. vanaf:85,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Bielsplank 40x220mm
40x220mm breed - 4m
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C+
Per st. vanaf:170,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Bielsplank 40x230mm
40x230mm
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C+
Per st. vanaf:90,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar

Eiken bielzen planken

Eiken bielzen planken hebben een warme, robuuste uitstraling en geven je interieur karakter. Deze balken hebben al een heel leven achter zich en dat zorgt ervoor dat iedere balk uniek is. 
Eiken is een prachtige houtsoort met een warme kleur en mooie tekening. Het hout is ook nog eens heel duurzaam. Binnen is eikenhout onverwoestbaar, dus daar heb je de rest van de leven plezier van.
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.


Over eiken bielzen

Wij maken bielsplanken uit bielzen die zo’n vier tot vijf jaar onder het spoor hebben gelegen. Omdat van tevoren al duidelijk was de deze eiken spoorbielzen er maar tijdelijk zouden liggen, zijn ze niet behandeld met teer of creosoot. De gebruikte spoorbielzen zijn dus vrij van schadelijke stoffen. 
Iedere biels is zo’n 15 centimeter dik, hier worden drie á vier dunnere planken gezaagd. Dit oude eikenhout heeft al een heel leven achter zich. Dat maakt dat de bielzen planken een robuuste, stoere uitstraling hebben. En: iedere plank is uniek.
Eiken heeft een warme, neutrale kleur en een prachtige structuur. Binnen gaat het een leven lang mee. 
Al onze planken zijn gemiddeld zes maanden ‘aan de lucht’ gedroogd: Air Dried (AD). 

 

Toepassing

Eiken bielzen planken gebruik je bijvoorbeeld voor:  

 • Onderstellen van salontafels of sidetables
 • Wandplanken
 • Schouwen

 

Eiken bielzen planken bewerken

Je kan onze eikenhouten planken van spoorbielzen prima onbehandeld gebruiken: het is binnen onverwoestbaar. Toch adviseren we je het eikenhout te behandelen met olie, hardwax-olie of (Skylt) lak. Zo bescherm je het hout tegen invloeden en blijft het mooi. Je kan het hout op die manier ook een andere tint geven: er is volop keuze, dus je bepaalt zelf de uitstraling die jij wil. 


Duurzaamheid

Onze eiken planken van spoorbielzen beginnen aan een tweede leven. Omdat het hier om een product gaat dat hergebruikt wordt, is het ze per definitie duurzamer dan vers gekapt hout.
De zagerijen waarmee we samenwerken zijn allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd, dus de bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. Daar komt bij dat al ons eiken Europees eikenhout is. De uitstoot die vrijkomt door het transport blijft hierdoor relatief laag. 


Maatwerk eiken bielzen

Ben je op zoek naar kwalitatief goede, eiken bielzen planken? In onze webshop vind je diverse soorten en maten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht. Mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn.

 
Het voordeel van eikenhout.nl

Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een uiterst compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Natuurlijk heb je daarbij ook de keuze uit oude eiken planken en oude eiken balken. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct meenemen. Of je laat het thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je bielzen uitzoeken.
Alles op het gebied van eikenhout


Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken bezaagd of geschaafd
 • Bielzen planken
 • Meubelhout
 • Oude planken
 • Palen
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Plinten
 • Schaaldelen
 • Schorsplanken
 • Vellingdelen
 • Vensterbanken