Verfijn uw keuze

Lengte
Lengte
Afmeting
Afmeting
Eiken Balk 100x100mm
100x100mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:16,00
incl. BTW
3 lengtematen beschikbaar
Eiken balk 100x200mm
100x200mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:32,00
incl. BTW
4 lengtematen beschikbaar
Eiken balk 120x120mm
120x120mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:23,00
incl. BTW
4 lengtematen beschikbaar
Eiken balk 150x150mm
150x150mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:36,00
incl. BTW
5 lengtematen beschikbaar
Eiken balk 200x200mm
200x200mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:64,00
incl. BTW
7 lengtematen beschikbaar
Eiken balk 60x150mm
60x150mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:14,50
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
Eiken balk 70x170mm
70x170mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:19,00
incl. BTW
4 lengtematen beschikbaar

Eiken balk bezaagd kopen


Met onze balken leg je een prachtige basis voor je constructie. De eiken balk bezaagd heeft een robuust uiterlijk en geeft je gebinten een sfeervolle, authentieke uitstraling. Als je dit hout goed verwerkt, heb je er vele tientallen jaren plezier van.
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.

 


Over eiken balk bezaagd

Fijn bezaagd eiken of bezaagd eiken is machinaal gezaagd hout, dat verder niet is afgewerkt. Het is dus redelijk ruw eikenhout. Dat geeft onze bezaagde eikenhouten balken hun stoere uitstraling. De houten gebinten hebben de karakteristiek warme kleur en uitstraling van eiken. Het hout heeft ook een prachtige tekening. Logisch dus, dat eiken al eeuwenlang geliefd is. Bij de juiste toepassing kun je er bovendien je leven lang van genieten. En: hoe ouder het hout, hoe mooier het wordt.
Al onze bezaagde eiken balken zijn gemiddeld zes maanden ‘aan de lucht’ gedroogd: Air Dried (AD). Vooral voor de zwaardere afmetingen houten balken, van bijvoorbeeld 250 x 250 mm of 300 x 300 mm, is het belangrijk dat ze niet te vers worden verwerkt. Na droging werken ze minder en zijn ze dus stabieler. Zo ziet je project er ook na verloop van tijd nog prachtig uit. We hebben een ruime voorraad zwaar formaat balken, die 2 tot 4 jaar aan de lucht zijn gedroogd. Dit soort balken is uitermate geschikt voor restauraties.

 

Toepassing

Je gebruikt de eiken balk bezaagd zowel binnen als buiten. Het wordt vaak gebruikt voor:  

 • Carports
 • Constructies
 • Kapschuren
 • Overkappingen
 • Schuren
 • Tuinhuisjes
 • Veranda’s

Heb je liever een wat strakkere, moderne uitstraling? Dan adviseren we je voor de geschaafde eiken balken te kiezen. Zoek je juist nog meer karakter? Dan zijn onze oude eiken balken perfect. 
Soms zijn ook de douglas balken een goed en voordeliger alternatief. We adviseren je graag.

 


Eiken balk bezaagd bewerken

Je kan onze eikenhouten balken prima buiten gebruiken: na een tijdje krijgen ze een prachtig grijze kleur. Wil je de oorspronkelijke kleur behouden, dan raden we je aan de eiken balk bezaagd te handelen met watergedragen beitsen, olieproducten of lak. Door de neutrale kleur laat eiken zich makkelijk kleuren. Je kunt daarbij kiezen uit heel veel verschillende tinten.
Omdat bezaagd hout ruwer is dan geschaafd hout, is het lastiger met een kwast te behandelen. Let op met splinters.


Onze bezaagde eiken balken zijn robuust: hierbij is een wat hogere tolerantie is toegestaan. Houd dus rekening met lichte afwijkingen, niet volledige maatvastheid en mogelijker oneffenheden.
Verwerk je de houten balken buiten? Gebruik dan rvs of zinken schroeven: zo voorkom je blauwe vlekken in het hout. Het looizuur van het hout reageert namelijk met blank staal. Met deuvels kun je de schroefgaten eventueel afdichten. Door de deuvels te gebruiken voor pen-gatconstructies creëer je helemaal een robuuste, authentieke uitstraling. 
Met betonpoeren voorkom je dat het eikenhout direct in contact staat met de grond. Zo behoudt je hout z’n lange levensduur. Daarnaast zorgen de poeren voor een stevig fundament. 

 

Duurzaamheid


Eikenhout valt in duurzaamheidsklasse 2: het is een gedegen, duurzame houtsoort, dat bij de juiste toepassing tientallen jaren meegaat. Soms zelfs meer dan een leven lang.
Al ons eiken is Europees eikenhout. De uitstoot die vrijkomt door het transport is hierdoor relatief laag. De zagerijen waarmee we samenwerken zijn bovendien allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd. De bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. 

 


Maatwerk – ook bouwpakketten

Ben je op zoek naar kwalitatief goede en mooie eiken planken en balken? Wij verkopen eikenhout in diverse soorten en maten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht. Mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. 
Wil je een overkapping, schuur of andere houten constructie bouwen in eikenhout? Dan kunnen wij een compleet bouwpakket voor je maken, dat je eenvoudig in elkaar zet. Op basis van jouw plan werken we een 3D-tekening met stuklijst uit. Vervolgens leveren we alle houten onderdelen geschaafd, CNC gefreesd en volledig op maat bij je aan. Inclusief de pen-gatverbindingen. Zo calculeer je heel gericht en werk je sneller. Alle onderdelen passen bovendien perfect in elkaar, waardoor je verzekerd bent van een zeer hoogwaardige afwerking.


Vraag naar de mogelijkheden

 


Het voordeel van eikenhout.nl


Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een heel compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct meenemen. Of je laat het thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je balken uitzoeken.

 


Alles op het gebied van eikenhout

Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken bezaagd of geschaafd
 • Bielzen planken
 • Meubelhout
 • Oude planken
 • Palen
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Plinten
 • Schaaldelen
 • Schorsplanken
 • Vellingdelen
 • Vensterbanken
 • Vloeren
 • Bevestigingsmaterialen
 • Afwerkingsmaterialen