Verfijn uw keuze

Lengte
Lengte
Afmeting
Afmeting
Eiken balk geschaafd 130x130mm
130x130mm
Beschikbare kwaliteit
QP-1/2
Per meter vanaf:50,00
incl. BTW
5 lengtematen beschikbaar
Eiken plank 10cm breed, 65mm dik
100mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:50,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Eiken plank 15cm breed, 65mm dik
150mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:97,20
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Eiken plank 16cm breed, 65mm dik
160mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:116,64
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Eiken plank 65x170mm
170mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:119,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Eiken plank 18cm breed, 65mm dik
180mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:126,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Eiken plank 20cm breed, 65mm dik
200mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:140,00
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Eiken plank 9cm breed, 65mm dik
90mm breed
Beschikbare kwaliteit
Rustiek C
Per st. vanaf:56,25
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar

Eiken balken geschaafd kopen


Onze eiken balken geschaafd vormen een prachtige en duurzame basis van je constructie. De warme kleur en prachtige structuur van het hout geven je bouwwerk karakter en uitstraling. En bij de juiste toepassing heb je er een leven lang plezier van.  
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.

 


Over eiken balken geschaafd


Onze eiken balken geschaafd zijn eerst machinaal gezaagd en daarna geschaafd. Hierdoor zijn ze gladder en hebben ze een strakkere, modernere uitstraling dan de ruwere, zogenaamde ‘fijn bezaagde’ of ‘bezaagde’ balken. 
Eiken heeft een karakteristieke, warme kleur en uitstraling, met een prachtige tekening. Het is niet voor niets dat dit hout al eeuwenlang geliefd is. Je kan er buiten tientallen jaren van genieten als je het op de juiste manier verwerkt. En: hoe ouder het hout, hoe mooier het wordt.
Al onze geschaafde eiken balken en planken zijn gemiddeld zes maanden ‘aan de lucht’ gedroogd: Air Dried (AD). 


Vooral voor de zwaardere afmetingen houten balken, van bijvoorbeeld 250 x 250 mm of 300 x 300 mm, is het belangrijk dat ze niet te vers worden verwerkt. Na droging werken ze minder en zijn ze dus stabieler. Zo ziet je project er ook na verloop van tijd nog prachtig uit. We hebben een ruime voorraad zwaar formaat balken, die 2 tot 4 jaar aan de lucht zijn gedroogd. Dit soort balken is uitermate geschikt voor restauraties.

 


Toepassing


Je gebruikt de geschaafde eikenhouten balken bijvoorbeeld voor:  

 • Carports
 • Constructies
 • Kapschuren
 • Overkappingen
 • Schuren
 • Tuinhuisjes
 • Veranda’s
 • Eiken tafelpoten


Zoek je een robuustere look? Kies dan voor bezaagde eiken balken of onze oude eiken balken. 
In sommige gevallen zijn douglas balken eveneens een goed en voordeliger alternatief. We adviseren je graag.


Eiken balken geschaafd bewerken

Je kan onze eiken palen prima onbewerkt buiten gebruiken: ze worden dan na een tijdje prachtig grijs van kleur. Wil je de oorspronkelijke kleur behouden, dan raden we je aan de balken te handelen met watergedragen beitsen, olieproducten of lak. Eiken is heel neutraal van kleur, waardoor het je het makkelijk in een van de vele mogelijke tinten kan kleuren. 
Doordat het hout geschaafd is, is het behoorlijk glad en kun je er makkelijk met je kwast overheen. De kans op splinters is bij eiken balken geschaafd veel kleiner dan bij bezaagde balken.

Verwerk je de houten balken buiten? Gebruik dan rvs of zinken schroeven, om blauwe plekken in het hout te voorkomen. Blank staal reageert namelijk op het looizuur in het hout. 
Met deuvels kun je de schroefgaten eventueel afdichten. Door de deuvels te gebruiken voor pen-gatconstructies creëer je helemaal een robuuste, authentieke uitstraling. 
Met betonpoeren voorkom je dat het hout direct in contact staat met de grond. Zo behoudt je eikenhout z’n lange levensduur. Daarnaast zorgen de poeren voor een stevig fundament. 

 

Duurzaamheid

Kernhout is opgesplitst in vijf duurzaamheidsklassen. Van klasse 1 - heel duurzaam, tot klasse 5 - niet duurzaam. Eikenhout valt in duurzaamheidsklasse 2: het is een gedegen, duurzame houtsoort, die bij de juiste toepassing vele tientallen jaren meegaat.
Al ons eiken is Europees eikenhout. De uitstoot die vrijkomt door het transport is hierdoor relatief laag. De zagerijen waarmee we samenwerken zijn bovendien allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd. De bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. 

 

Maatwerk – ook bouwpakketten

Ben je op zoek naar kwalitatief goede en mooie eiken planken en balken? Wij verkopen eikenhout in diverse soorten en maten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Dan maken wij de balken voor jou op maat. Mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. 
Wil je een overkapping, schuur of andere houten constructie bouwen in eikenhout? Dan kunnen wij een compleet bouwpakket voor je maken, dat je eenvoudig in elkaar zet. Op basis van jouw plan werken we een 3D-tekening met stuklijst uit. Vervolgens leveren we alle houten onderdelen geschaafd, CNC gefreesd en volledig op maat bij je aan. Inclusief de pen-gatverbindingen. Zo calculeer je heel gericht en werk je sneller. Alle onderdelen passen bovendien perfect in elkaar, waardoor je verzekerd bent van een zeer hoogwaardige afwerking.


Vraag naar de mogelijkheden

 

Het voordeel van eikenhout.nl

Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een heel compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct ophalen. Je kunt het ook online bestellen en laten thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je de eiken balken geschaafd eerst zien voordat je ze koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je balken uitzoeken.

 

Alles op het gebied van eikenhout

Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken bezaagd of geschaafd
 • Bielzen planken
 • Meubelhout
 • Oude planken
 • Palen
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Plinten
 • Schaaldelen
 • Schorsplanken
 • Vellingdelen
 • Vensterbanken
 • Vloeren
 • Bevestigingsmaterialen
 • Afwerkingsmaterialen