Eiken overkapping kopen

Met een eiken overkapping of eiken veranda geniet je nog langer en vaker van je tuin. Want ook als het regent of de dagen wat koeler worden, kun je er heerlijk zitten. Daar komt bij dat zo’n overkapping van eikenhout een sfeervolle blikvanger is in je tuin. Of je de overkapping nou helemaal zelf maakt of dat je de voorkeur geeft aan voor een maatwerk bouwpakket: we helpen je graag verder. 
Op onze website en in onze winkel vind je een uitgebreid assortiment eiken balken en planken. We adviseren je graag over het beste hout voor jouw project. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Over eiken overkapping

Eiken balken en planken geven je overkapping een robuuste en sfeervolle uitstraling. Je maakt er echt een statement mee in je tuin. Eikenhout heeft een karakteristieke, warme kleur en een prachtige tekening. Logisch dus, dat eiken al eeuwenlang geliefd is. Als je het hout op de juiste manier verwerkt, heb je er bovendien tientallen jaren plezier van. En: hoe ouder het hout, hoe mooier het wordt.
Al onze bezaagde eiken balken en planken zijn gemiddeld zes maanden ‘aan de lucht’ gedroogd: Air Dried (AD). 
Vooral voor de zwaardere afmetingen houten balken, van bijvoorbeeld 250 x 250 mm of 300 x 300 mm, is het belangrijk dat ze niet te vers worden verwerkt. Na droging werken ze minder en zijn ze dus stabieler. Zo ziet je project er ook na verloop van tijd nog prachtig uit. We hebben een ruime voorraad zwaar formaat balken, die 2 tot 4 jaar aan de lucht zijn gedroogd. 


Toepassing

Van onze balken en planken kun je natuurlijk een eiken overkapping maken, maar ook voor andere projecten in je tuin is het een prachtig materiaal:  

 • Carports
 • Kapschuren
 • Schuren
 • Tuinhuisjes
 • Veranda’s

Bezaagde eiken balken en planken zorgen voor een robuuste look, terwijl geschaafde eiken balken een strakkere, wat meer moderne uitstraling geven. 


Eiken overkapping bewerken

Je hoeft je eiken overkapping in principe niet te behandelen. Het hout wordt dan na verloop van tijd prachtig grijs van kleur. Wil je liever de oorspronkelijke, warme kleur behouden? Dan adviseren we je het hout te behandelen met watergedragen beitsen, olieproducten of lak. Door het neutrale karakter laat eiken zich makkelijk kleuren. Je kunt daarbij kiezen uit  veel verschillende tinten: zo bepaal je zelf de uitstraling en sfeer.
Gebruik voor de montage rvs of zinken schroeven, om blauwe plekken in het hout te voorkomen. Het looizuur in hout reageert namelijk op blank staal. Met deuvels kun je de schroefgaten eventueel afdichten. Door de deuvels te gebruiken voor pen en gat verbindingen creëer je helemaal een robuuste, authentieke uitstraling. 
Met betonpoeren voorkom je dat het eikenhout direct in contact staat met de grond. Zo behoudt je hout z’n lange levensduur. Daarnaast zorgen de poeren voor een stevig fundament. 

 

Duurzaamheid

Al ons eiken is Europees eikenhout. De uitstoot die vrijkomt door het transport is hierdoor relatief laag. De zagerijen waarmee we samenwerken zijn bovendien allemaal PEFC- of FSC-gecertificeerd. De bossen waar zij hun hout vandaan halen, worden verantwoord beheerd. 
Eikenhout valt in duurzaamheidsklasse 2: het is een gedegen, duurzame houtsoort. Als je het op de juiste manier verwerkt, heb je er vele tientallen jaren plezier van. 

 

Maatwerk op maat – ook bouwpakketten

Ben je op zoek naar kwalitatief goede en mooie eiken planken en balken? Wij verkopen eikenhout in diverse soorten en maten. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan zeker contact met ons op. Je kunt namelijk ook voor maatwerk bij ons terecht. Mail of bel: dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. 
Wil je een overkapping, schuur of andere houten constructie bouwen in eikenhout? Dan kunnen wij een compleet bouwpakket voor je maken, dat je eenvoudig in elkaar zet. Op basis van jouw plan werken we een 3D-tekening met stuklijst uit. Vervolgens leveren we alle houten onderdelen geschaafd, CNC gefreesd en volledig op maat bij je aan. Inclusief de pen-gatverbindingen. Zo calculeer je heel gericht en werk je sneller. Alle onderdelen passen bovendien perfect in elkaar, waardoor je verzekerd bent van een zeer hoogwaardige afwerking.
Vraag naar de mogelijkheden

 

Het voordeel van eikenhout.nl

Je ziet het al aan de naam van deze website: wij specialiseren ons in eikenhout. Het is een prachtige, solide houtsoort, waar jij jarenlang plezier van hebt. Voor jou is het gunstig dat we ons specialiseren, want door onze jarenlange ervaring krijg jij gegarandeerd het beste advies voor jouw project. Bovendien kunnen we je hierdoor een heel compleet assortiment kwalitatief gedegen eiken planken en balken aanbieden. Dat is vrij uniek in Nederland. Omdat we een voorraad van zo’n 500 m3 hebben, kun je het hout direct meenemen. Of je laat het thuisbezorgen natuurlijk. Met onze eigen wagens zorgen we ervoor dat jij het snel in huis hebt. 
Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden, vlakbij Breda. Je kunt dan zelf je eikenhout uitzoeken.

 

Alles op het gebied van eikenhout

Wil jij aan de slag met eikenhout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken bezaagd of geschaafd
 • Bielzen planken
 • Meubelhout
 • Oude planken
 • Palen
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Plinten
 • Schaaldelen
 • Schorsplanken
 • Vellingdelen
 • Vensterbanken
 • Vloeren
 • Bevestigingsmaterialen
 • Afwerkingsmaterialen